Català   Castellano Atenció al client   
Grup Alimentari Guissona
 
  Presentaciˇ
 
  Hist˛ria i cronologia
 
  Notes de Premsa
 
  Informatiu mensual
 
  Premis i distincions
 
  Video corporatiu
 
  Altres videos
 
  50 aniversari
 
  Ofertes de treball
 
  PolÝtica medioambiental
 
  PolÝtica de qualitat inoqŘitat
 
  PolÝtica de prevenciˇ de riscos laborals
 
 
Corporacio Alimentaria Guissona: Aclaracions sobre l'utilitzacio d'aigua, depuradora i camp de pitch & putt

La Corporación Alimentaria Guissona, davant d’algunes notícies i cartes publicades en mitjans de comunicació, informa dels punts següents:

1- La CAG disposa actualment de tres fonts diferents de subministrament d’aigua per l’ús de la seva activitat industrial, que són: els pous propis, l’aigua del canal d’Urgell i la xarxa municipal.

2- Els pous propis de la CAG estan legalitzats i registrats a la Confederación Hidrográfica del Ebro, per tant, no hi ha cap irregularitat amb l’utilització de l’ aigua dels esmentats pous.

3- La CAG ha fet sempre una gestió adequada tant del consum com del tractament de l’aigua utilitzada per l’activitat industrial del complex carni a Guissona, aplicant mesures i controls de consum per estalviar aigua amb importants reduccions, que fan que el nostre consum sigui un 50% inferior al ratis del sector. També es disposa d’una depuradora pròpia per tractament de les aigües del nostre complex carni que millora d’aquesta manera les condicions exigides, i així, poder-les abocar posteriorment a la depuradora municipal.

4- La CAG, per abocar les seves aigües residuals a la depuradora municipal de Guissona paga un cànon anual de sanejament de 159.000 €, i per tant, té el permís d’abocament a la depuradora municipal. L’esmentada depuradora municipal , al seu dia, va ser dimensionada i construïda tenint en compte també les aigües residuals de les empreses locals.

5- Referent a l’ús de les aigües residuals per regar el camp de Pitch&Putt a Massoteres, cal aclarir que, només s’utilitzaran les aigües residuals provinents de la depuradora del complex carni de la CAG. Així doncs, no s’ha fet cap més petició per a disposar d’altres fonts de proveïment. També s’ha de dir, que pel manteniment del camp de pitch&putt ( modalitat del golf que precisa de menys superfície de terreny), solament es necessitarà un 30% de l’aigua residual que genera la nostra depuradora del complex carni.

6- L’ aprofitament d’aquest percentatge de les nostres aigües residuals per regar el camp de golf són actuacions que venen recolzades i fomentades per la pròpia Administració, i a més en aquest cas, permetrà alleugerar la càrrega de la pròpia depuradora municipal de Guissona.

7- Finalment hem de dir que la construcció del camp de pitch&putt per part de la Fundació “bonÀrea” és sense possibilitat d’afany de lucre. Tal com en el seu dia es va constituir la Fundació “Agropecuària de Guissona” per millorar l’assistència sanitària i geriàtrica de la comarca, la Fundació “bonÀrea” vol contribuir també, al desenvolupament del nostre entorn rural i a l’arrelament de la gent als nostres pobles amb la pràctica d’activitats esportives o de lleure.


Guissona, Corporación Alimentaria Guissona, S.A.
07/10/05
 
  Traspalau, 8 - 25210 Guissona (Lleida) Avís legal   Política de privacitat