Català   Castellano Atenció al client   
Grup Alimentari Guissona
 
  Presentaciˇ
 
  Hist˛ria i cronologia
 
  Notes de Premsa
 
  Informatiu mensual
 
  Premis i distincions
 
  Video corporatiu
 
  Altres videos
 
  50 aniversari
 
  Ofertes de treball
 
  PolÝtica medioambiental
 
  PolÝtica de qualitat inoqŘitat
 
  PolÝtica de prevenciˇ de riscos laborals
 
 

Cronologia de les fites més importants

  • 1959
  •  
    - Se celebra l’Assemblea constituent d’Agropecuària de Guissona i es designa la primera Junta Rectora, el primer secretari de la qual va ser Jaume Alsina Calvet.
     
  • 1962
  •  
    - Fàbrica de pinsos i oficines a Guissona.
     
  • 1963
  •  
    - Constitució de la Caixa Rural Ntra. Sra. del Claustre de Guissona (actualment CaixaGuissona).
     
  • 1964
  •  
    - Comercialització d’ous, porcs i pollastres.
     
  • 1965
  •  
    - Servei de pinsos a granel, subministrament de material ramader, servei tècnic per al bestiar i adobs per al camp.
     
  • 1967
  •  
    - Escorxador d’aus a Guissona i magatzem de comercialització de carns a Barcelona.
     
  • 1969
  •  
    - Primer ordinador IBM. Granges de selecció de bestiar porcí.
     
  • 1971
  •  
    - Sala d’incubació a Sta. Coloma de Queralt. Escorxador de porcs a Balaguer i  fàbrica de pinsos a Pallargues.
     
  • 1974
  •  
    - Escorxador general frigorífic a Guissona. Estructuració dels sistemes de producció de bestiar i aus amb agrupació voluntària de socis regulada per contractes.
     
  • 1975
  •  
    - Producció d’elaborats carnis en una nova fàbrica a Guissona.
     
  • 1978
  •  
    - Fàbrica de pinsos a Lleida. Escorxador galls dindi a Guissona. Sala d’incubació a Verdú.
     
  • 1979
  •  
    - Producció de guatlles, junt amb el seu escorxador.
     
  • 1981
  •  
    - Nova línia de sacrifici de porcí. S’arriba als 1.000 treballadors.
     
  • 1984
  •  
    - 25 Aniversari
     
  • 1986
  •  
    - Ampliació planta d’elaborats a Guissona.
     
  • 1990
  •  
    -
    -
    Nova línia d’especejament de porcs
    S’inicia el servei de carburants.
     
  • 1994
  •  
    -
    -
    Producció i comercialització de productes de lliure servei (PLS).
    Venda directa al consumidor sense cap intermediari amb assaigs a les botigues pròpies de Guissona i Reus.
     
  • 1995
  •  
    - S’assoleixen 30 botigues en franquícia “Àrea de Guissona” de venda de productes carnis.
     
  • 1996
  •  
    -
    -
    Inauguració “Area Promocional” a Guissona, amb venda de productes PLS i alimentació, restaurant bufet i estació servei de carburants.
    S’inicia l’elaboració de productes cuinats.
     
  • 1998
  •  
    - Nova planta d’elaborats.
     
  • 1999
  •  
    - Reestructuració societària. Es funda Corporació Alimentària Guissona S.A., entitat que agruparà tota l’activitat industrial i comercial del Grup. La Cooperativa realitzarà les activitats de cria i engreix d’aus i bestiar a través dels seus socis.
     
  • 2000
  •  
    - Obtenció del certificat de qualitat ISO 9002 en tots els processos productius.
     
  • 2002
  •  
    -
    -
    Les botigues “Area de Guissona” passen a denominar-se “bonÀrea”.
    La Fundació  Agropecuària de Guissona, els objectius sense ànim de lucre de la qual són oferir atenció sociosanitària i residencial a la gent gran, posant en funcionament un centre geriàtric; posteriorment incorpora un centro mèdic i un centre de salut.
     
  • 2004
  •  
    - Primers supermercats “bonÀrea”.
     
  • 2005
  •  
    - Inici del projecte per duplicar la capacitat del complex carni “La Closa”.
     
  • 2006
  •  
    - La Fundació “bonÀrea”, entitat sense ànim de lucre que pretén promoure les activitats esportives i d’ocientre les persones del seu entorn i dinamitzar el medi rural, inaugura un camp de Golf – Pitch&Putt a Guissona regat integrament mitjançant l’aprofitament de les aigües residuals provinents de la depuradora del complex carni del Grup.
     
  • 2007
  •  
    -
    -
    Fàbrica de pinsos a Reus. Noves oficines centrals.
    Obtenció certificat ISO 22000 per a garantir que els productes carnis produïts i comercialitzats són 100% segurs.
     
  • 2009
  •  
    -
    -

    -
    50 aniversari del Grup Alimentari Guissona.
    Magatzem automàtic per a 25.000 palets. Nova fàbrica pinsos a Bujaraloz. Obtenció certificat ISO 14001 de gestió ambiental.
    S’assoleixen els 350  establiments “bonÀrea”.
     
  • 2011
  •  
    -

    -
    Fase final del projecte d’ampliació del complex “La Closa”: entren en funcionament diverses sales per a nous productes i processos, així como el nou sistema logístic, entre altres novetats.
    El Grup compta amb 385 botigues “bonÀrea”.
     
  • 2013
  •  
    -
    -
    -
    50 aniversari de Caixa Guissona
    Nova planta d'elaboració de pa
    S'inaugura el centre comercial de Jorba (BCN), que compta amb un supermercat, una benzinera i un bufet-restaurant.
     
  • 2014
  •  
    -
    -
    S'arriba a les 429 botigues bonÀrea i 41 benzineres bonÀrea.
    El Grup compta amb 4.400 treballadors i 4.300 agricultors i ramaders vinculats amb la seva activitat agropecuària.
     
      Traspalau, 8 - 25210 Guissona (Lleida) Avís legal   Política de privacitat